Nora'nın Kitaplığı : Bir Dilekle Başladı Her Şey (Blossom Street #5) - Kitap Yorumu

6 Ağustos 2013 Salı

Bir Dilekle Başladı Her Şey (Blossom Street #5) - Kitap Yorumu


   Dilekler, içtenlikle istenince gerçekleşen hayallerdir... 
   Hayata yeniden tutunmak için önünde yirmi dilek duruyordu... Kâğıda döktüğü yirmi hayal...
   Acı çekmektense geleceğe umutla bakmasını sağlayacak yirmi ihtimal...
   Artık bir sonraki güne güzel duygularla başlamak için hazırdı, çünkü gerçekleştirmesi gereken hayalleri vardı. Çünkü hayat her şeye rağmen yaşamaya değerdi... 
   Hayatınızda çok isteyip de gerçekleştiremediğiniz şeyler mi var?
   O halde hemen kâğıdınızı kaleminizi alın ve dilek listenizi hazırlamaya başlayın...



   Debbie Macomber'ın romanları kelimenin tam anlamıyla nefes almak gibi. (Nefes kesici romanlardan sonra okumanız tavsiye edilir ;) Ardı Ardına okuduğum ve olayların yoğunluğuyla beynimi dolduran romanlara küçücük bir ara verip bu; olaydan çok durum anlatan serinin kitaplarını okuduğumda hissettiğim dinginlik ve rahatlamayı şimdiye kadar başka bir kitapta bulamadım. İnsanların başına gelen en kötü olayları dahi iyimser bir gözle anlatabiliyor Debbie. Hayata böyle optimist bakan ikinci bir yazar görmedim. Gerçek hayatı aşk, dram, ihanet, kıskançlık, sadakat, sevgi ve -en önemlisi- umut gibi birçok yönden ele alan serinin 5. kitabı olan "Bir Dilekle Başladı Her Şey"in de serinin diğer kitaplarından aşağı kalır bir yanı yok. 
   Yani diyeceğim o ki olay yoğunluğundan uzaklaşıp, sonunu öğrenmek için değil de size hissettirdikleri için okuyacağınız bir kitap arıyorsanız, bu seri tam size göre. Okumaya karar verdiğiniz takdirde seriye baştan başlamanızı tavsiye ederim ama herhangi bir kitaptan başlarsanız da olur. Önceki kitaplarla fazla bağlantısı olmamakla beraber bağlantısı olan minicik kısımları da size zaten veriyorlar, farketmiyorsunuz bile.



   Bu kitaptaki başrollerimiz ise Anne Marie ( Kocası Robert'ı kalp krizinden kaybetmiş, 40 küsürlü yaşlarda, kitapçı sahibi), Lilie Higgins (Kocasını uçak kazasında kaybetmiş, zengin, güzel ve 60lı yaşlarda), Barbie Foster (Lilie'nin kızı, kocasını aynı uçak kazasında keybetmiş, 40lı yaşlarda, zengin, güzel ve benim kitaptaki favorim - en zevkli bulduğum kısımlar ona ait :D - ) isimli dul karakterlerimiz. Olay ise bunların dahil olduğu bir dul grubun Anne Marie'nin önerisiyle hayata dair 20 dilek hazırlayıp gerçekleştirmeye çalışmalarıyla başlıyor, bu dilekler hayatlarını değiştiriyor ve hayal ettikleri hayata kavuşmalarını sağlıyor. :)
Puanım: 4   GoodReads Puanı: 4,09
Sayfa Sayısı: 464   Baskı Yılı: 2012   Yayınevi: Martı Yayınları



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder