Nora'nın Kitaplığı : KCBT 8. Blog Tur - Umut Bıçağı || Patrick Ness'in Diğer Kitapları

28 Nisan 2014 Pazartesi

KCBT 8. Blog Tur - Umut Bıçağı || Patrick Ness'in Diğer Kitapları


Merhaba arkadaşlar! Bugün Kaos Yürüyüşü serisinin yazarı Patrick Ness'in yazdığı diğer kitapları inceleyeceğiz. Bu post sadece yazarın yalnız yazdığı bilindik kitapları içerecek. Yani bunların dışında yazımına katıldığı birçok farklı kitap da mevcut. (Doctor Who da dahil :D) Yazarımızın Kaos Yürüyüşü dışında serisi yok. Yani tüm bu sayacağım kitaplar, tek kitaptır. Ayrıca kitaplar henüz Türkiye'de bulunmuyor

1. A Monster Calls

Canavar gece yarısından sonra ortaya çıktı. Her zaman yaptıkları gibi.

Ama bu canavar Conor'un beklediğinden farklıydı. O, kabuslarındaki canavarı bekliyordu, annesinin tedavisi başladığından beri neredeyse her gece gördüğü kabuslarındak; karanlıkla, rüzgarla, çığlıklarla geleni..

Ama bu canavarla ilgili bir şeyler farklıydı.. Eski bir şeyler, vahşi bir şeyler. Ve o, Conor'dan dünyanın en tehlikeli şeyini istiyordu.

O, gerçeği istiyordu.

Tür: Young-Adult, Fantastik, Korku, Ölüm

2. More Than This

Seth adlı bir oğlan; boğulur, son anlarında çaresiz ve yalnızdır, kükreyen denize karşı hayatını kaybeder. Ama sonra uyanır. Çıplak, susuz, aç. Ama hayatta. Bu nasıl mümkün olabilir ki? Ölümü, kemiklerinin kırılmasını, kafatasının kayalara çarpışını hatırlıyordur. O zaman nasıl buradadır? Ve burası neresi? Burası, beklenmedik bir trajedinin olup ailesinin Amerika'ya taşınmadan önce, çocukken yaşadığı İngiliz şehri kenar mahallesine benziyordur. Ama bu eski evin çevresi otlarla sarılmış, tozlarla kaplanmış ve tamamen terk edilmiş. Neler oluyor? Ve neden ne zaman gözlerini kapasa, hayatta olmaktan zarar gördüğünü hissediyor ve acı verici hatıralar ona çevresindeki dünyadan daha gerçek geliyor? Seth yalnız olmadığını umut ederek cevaplar aramaya başlar, belki de bu olmasından korktuğu cehennem değildir, belki de bundan çok daha fazlasıdır...

Tür: Young-Adult, Sci-Fi, Distopya, Gizem, Fantastik

3. The Crane Wife

Sıradışı olaylar, her gün olur...

Bir gece, George Duncan -terbiyeli, iyi bir adam- bahçesinden gelen bir sesle uyanır. Olanaksız bir şekilde, kocaman beyaz bir turna dünyaya düşmüştü. Kanadından bir okla vurulmuştu. Beklenmedik bir anda hareket etti, George kuşa yardım etti ve uçup gitmesini izlediği andan beri hayatı çok değişmişti.

Ertesi gün, esrarengiz bir kadın George'un dükkanına girer. Birdenbire George için yeni bir dünya açılır ve bir gece o kadın George'a inanılmaz bir hikaye anlatmaya başlar.

Zekice, romantik, sihirli ve eğlenceli. The Crane Wife yaratıcı hayal gücü için bir sembol ve aşkın yıkıc ve kurtarıcı gücü için bir kutlama.

Tür: Yetişkin, Mitolojik, Peri Masalı, Romantik, Fantastik

4. The Crash Of Hennington

Gizemli bir gergedan sürüsünün o kadar uzun zamandır şehir sokaklarında dolaştığı için artık toplumsal bir özellik haline geldiği, şimdiki başkanın kocasıyla ilk olarak çıplak bir plajda tanıştığı ve Jon Noth'un kaybettiği aşkına 40 yıl sonra tekrar sahip olmak için döndüğü, Hennington sahil şehrine hoşgeldiniz. -Belediye Başkanı

Tür: Bilim-Kurgu, Fantastik

5.Topics About Which I Know Nothing

Duygusal, bilim-kurgu, komedi gibi birçok farklı temayı ele alan kısa hikayeleri kapsayan bir kitap bu da. Yüksek bir kitlenin dikkatini çekemese de okuyan az sayıda kişinin genelde olumlu yönde, eğlendiklerini belirten yorumlarını gördüm. Bu kitabı merak ettim ben ya ^,^

Evet arkadaşlar, Patrick Ness'in yalnız yazdığı popüler kitapları da buraya kadardı. Patrick Ness'in kullandığı şiveli dil yüzünden çeviride birkaç sorun yaşamış olabilirim, kusuruma bakmayın ;) Bir sonraki postumda görüşmek üzere, hoşçakalıın!! 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder