Nora'nın Kitaplığı : Bıçak Sırtı (Mara Dyer #2) - Kitap Yorumu

13 Temmuz 2016 Çarşamba

Bıçak Sırtı (Mara Dyer #2) - Kitap Yorumu


Mara Dyer bir zamanlar geçmişinden kaçabileceğini sanıyordu.
 Ama kaçamayacaktı. 

Sorunları kendi kafasında yarattığını düşünüyordu. 
Ama yanılıyordu. 

Yaşadığı onca şeyden sonra, sevdiği çocuğun artık sır saklayamayacağına inanıyordu. 
Ama aldanıyordu. 

Gerçekler ortaya çıkmaya ve seçimler ölümcül sonuçlar doğurmaya başladığında Mara bu karmaşadan aklını yitirmeden çıkmayı başarabilecek mi?


Herkese merhaba! Bundan 6-7 ay önce okuduğum Bıçak Sırtı yorumu ile sizlerleyim. İşte kitabı ilk okuduğumda not aldığım görüşlerim:

"Bir kez daha: Vay Canına!

İlk kitaptan daha iyi olamaz diyordum.
Ama yanılmışım.

İlk kitabı unuttuğum için fazla zevk almam diyordum.
Ama aldanmışım. :D

Şakası bir yana, gerçekten beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. Ve beklentilerimin çok yüksek olduğu düşünülürse... Evet bu cümleyi tamamlamaya şu an üşendim. Aklım 3. kitapta. Demek istediğim... o sonda neydi öyle Allah aşkına? Sanki bütün sırlar açığa çıkmış ama aslında çıkmamış gibi. Yani bildiğimiz 'ölüm gibi bir şeydi ama kimse ölmedi' mevzusu. Etkisinden ne zaman çıkmayı barabileceğim merak konusu..."

Şimdi geriye dönüp bakınca kitap hakkında hatırladığım tek şey.. Son sahneler? Sanırım? Üzerinden bu kadar ay geçtiği için olsa gerek aklımda birkaç flashback dışında hiçbir şey kalmamış. Bir de bu kitapta Noah ile yıldızlarımızın barışmaya başladığını hatırlar gibiyim. Bu akılda kalmama mevzusunu bir eksi olarak mı değerlendiriyorum? Hayır. Kitabı okurken ne kadar sürükleyici olduğunu ve ne kadar zevk aldığımı hatırlıyorum. Ki böyle seri kitaplarında genelde araya zaman alınca hep unutuyorum zaten. Görünen o ki bu yorumda ilk görüşlerimden fazlası yer alamayacak. Bir an önce 3. kitaba pençelerimi geçirebilmek dileğiyle.. Hoşça kalın!!



Yayınevi: Pegasus     Yazar: Michelle Hodkin     Sayfa Sayısı: 488

GoodReads Puanı: 4.35    Çevirmen: Dilan Toplu



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder